Andegården "Duckville"

Juli 2011- vi bygger innhegning for å sperre ute rev og ørn + utvider andedammen:)
-del 1: drenere rundt stabburet, legge drensrør + avløpsrør fra den kommende nye dammen.

Fuktig område, myr bak stabburet skal bort!Pappa Gjelsvik til sin yngste datter: " hænta no bære nåkkå mer sengel i no, så du kan jamne slek hælt jamt utover, slik at du leså ikkje går tom fær nåkkå å gjær da tenkte i..."
Gjelsvik junior (etter to dager med krafsing for hånd i lass på lass med grus) :
" ¤#^**¤#".....

Den eneste gjenlevende hannen per i dag føler stresset; ikke bare driver han med sin årlige myting (fjærfelling) og føler seg heller lite mandig og fit, men må også leve med kraftig bråk og dramatiske modifiseringer rundt huset sitt....not particularly happy....


 Mengder av jord og stein må bort, far legger til side fleskesteinene for å bruke de i og ved dammen.De fineste steinene blir lagt til synlig i dammen, Andeberg!Pålene kommer opp en etter en, trykker de så langt ned i bakken som mulig med gravemaskin. Nå skal det kraftig 2 m høy plastbelagt netting på.
 Dammen er ferdig. Neste steg: steinbedplanter og klatreklematis all over! :)
Takk til min far, The Duckponddigger Master! Snart blir i overkant av 200 kvadratmeter gjerdet inn, her er det kanskje også plass til et par perlehøns og en gås ? :)

Fikk fire moskusender fra en kollega i September 2010. To hanner og to hunner, født 28.06.2010. Har bygd hus med terasse og spesialtilpasset trapp, og min far har laget en dam.
 Med håp om snarlig produksjon av egg man kunne male på har de blitt foret på pellets og solsikkefrø i tillegg til gress, insekter og andre ekle ting de grafser tak i på egen hånd. 
I den kaldeste perioden i vinter dukket det opp et egg i en kasse i huset deres...og ett til...og ett til...VI ER I GANG MED EGNE EGG! Stor stas.
Eggene har superharde skall (fri tilgang på skjellsand også) og er i tillegg veldig gode. :)

Vinter 2010


Nyankomne, ca to mnd gammel, lærer seg å gå opp trappen til huset sitt.Snø og kaldt bryr vi oss ikke om, varmelampe vil vi ikke ha!

Fløtt deg!Vår 2011, dammen begynner tine og bli herlig gjørmete igjen.

Vår rundt andehuset

På sneglejakt

Mai 2011: vi beholder noen egg, så ruger vi...og ruger...og ruger.....og om 35 dager kan kalles vips, så vips:
ut av 5 egg som ikke hadde blitt nasket av den eggmalende eieren kom det fire små andetasser, 22 og 23 mai. de klatrer på sin mor og spiser havregrøt.


Juni 2011, The Happy Ducklings Andemor snapper insekter i luften

 Stripulf vurderer om dette er noe som bør spises....


Juli 2011 - NM i rask vekst


9 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra hverdagen i andegården. Den nye dammen er virkelig flott!

  Bjørn

  SvarSlett
 2. Så koselig! Jeg er helt fersk "andemor" til to damer av rasen svensk blå and. Damene er blitt meget husvarm på et par uker og de går fritt i hagen vår. De har ikke like fine dam som dine (skal godt gjøres!) men de bader i barnebasseng av plast dagen lang! Lurer litt på hvordan jeg skal løse badeproblematikken når kulden setter inn for fullt?

  SvarSlett
 3. Hei, takk for skryt:) Send meg en mail på snekje@yahoo.no så kan jeg gi noen tips til vannløsning vinterstid, anbefaler også en visitt til www.fuglepraten.no. Der vil du finne svar på de fleste fjørkrerelaterte spørsmål.
  :)

  SvarSlett
 4. Hei :) flotte bilder du har ;)

  Lurer på om disse lager mye gris rundt seg, når de går fritt? Bæsjer mye osv .

  Mvh Karoline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk for det:) De gjør forsåvidt det, men lufter også plenen,gjødsler og spiser brunsnegler:)

   Slett
 5. Så fiine bilder! - og så pene moskuser! Som eks-andemamma kjenner jeg savnet etter and i hagen som et sug i magen etter dette. Ramlet tilfeldig over bildet av verdens vakreste moskus-and, og den tittelen er HELT berettiget! Fantastisk!
  Det er virkelig en prakt-dam de har fått og boltre seg i, luck you! Jeg ønsker meg også sånn pappa som lager dam ;o)
  Dene

  SvarSlett
 6. Takker:) pappae'n som lager dam selges ikke, men kan evt leies ut:) Om du bor nærme nok er det bare å komme innom om du vil titte på Duckville og endene, setter min stolthet i næringsrik kost og flotte fjærdrakter:)

  SvarSlett
 7. Så fint du har fått det :) Så inspirerende. Har så lyst på en dam til endene mine, men har bare tørre steder på tomta. Ser du lager dam uten duk, det ser jo så natulig ut. Men jeg kan vel ikke gjøre det når jeg ikke har ei myr? Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Marianne:) Jeg har naturdam, er gravd ned til grunnvannsnivå, slik at vannet ikke siger ut så lett. har noe drenering inn i dammen, og utløpsrør så jeg sikrer at jeg ikke får oversvømmelse/vannpress mot tun og hus. Har du muligheter til å få noen til å grave en dam til deg vil jeg anbefale det, skal se du får gravd deg til til vann på din tomt også:)

   Slett